Otthoni ápolás

A kozmetikai kezelésekkel elért eredményeket otthoni ápolással tehetjük tartósabbá két kezelés között. Szalonomban mindenkinek személyre szabott tanácsokat adok az otthoni ápoláshoz.

Reggel: A felébredés pillanatában a bőr hőmérséklete még alacsony, ezért reggel ne hideg, hanem langyos vízzel locsoljuk arcunkat. Ezután következhet a szem alatti karikák, duzzanatok, apróbb ráncok eltüntetése. A megfelelő szemránckrém gyors segítség lehet. Ezután a bőrtípusnak megfelelő hidratálókrémmel kell lekenni az arcunkat, nyakunkat, dekoltázsunkat. Érdemes UV-szűrővel ellátott krémet választani. Ezután felkerülhet a szolid nappali smink.Napközben: Száraz bőrűek még egyszer krémezzék át az arcukat. A zsíros bőrűek arclemosó kendővel frissíthetik fel, tehetik mattabbá fénylő arcbőrüket. Ezután lehetőség van a smink frissítésére is.Este: A bőr sohasem ápolható annak rendszeres, alapos letisztítása nélkül. Bőrtípusnak megfelelő lemosók állnak rendelkezésre arctejek, arcvizek, lemosókrémek, tisztító habok formájában. A szemsmink eltávolítására érdemes beszerezni egy kimondottan erre a célra kifejlesztett lemosót, mely egyben ápolja is a szemkörnyék érzékeny bőrét. Ha a sminket és a szennyeződéseket eltávolítottuk, jöhet a vérkeringés fokozása alkoholmentes arctonik alkalmazásával. Cseppentsünk egy keveset vattára, és paskoljuk vele át az egész arcot, nyakat, dekoltázst. A már tökéletesen tiszta bőrre kerülhet a hidratáló vagy tápláló krém, szemránckrém esetleg ráncsimító szérum.Hetente egyszer: Használjon bőrradírt! Az apró szemcsés készítményekkel eltávolíthatjuk az elszarusodott hámréteget az arcbőrről. A radírozás után azonnal érezhető, hogy a bőr sima, üde színű lesz, s a krémek is könnyebben felszívódnak.
Szánjuk időt arra, hogy heti egyszer (radírozás után) tisztító vagy hidratáló maszkot tegyünk fel. Kérjük ki kozmetikusunk tanácsát, hogy melyik számunkra a legmegfelelőbb maszk, pakolás.Havonta egyszer: Másfél óra alatt akár ujjá is születhetünk. Egy feszesítő, tápláló masszázs máris kisimíthatja a ráncokat, és meggátolhatja újabbak kialakulását. Ha bőrünk zsíros, pattanásos, kérjünk tisztítást is, és ragaszkodjunk a szépítő pakolásokhoz. Ősszel érdemes havonta egyszer Bioptron lámpás kezelést is igényelni, hiszen a fényterápia segít pótolni a nyári napsugarak pozitív hatását és segíti a tisztítás utáni sebgyógyulást.